Slik lager du en god “lead magnet”

Publisert

I boken $100m Leads viser Alex Hormozi hvordan han har brukt såkalte “lead magnets” til å hente inn nye kunder:

Hva er en “lead magnet”? Alex definerer det som en komplett løsning på et snevert problem gitt bort til en betydelig rabatt (eller gratis) for å tiltrekke ideelle kunder. Du gir stor verdi til liten eller ingen kostnad, etablerer kontakt og bygger tillit.

Når en lead magnet løser det spesifikke problemet til en potensiell kunde, bør det naturlig føre inn til kundens neste utfordring… som kan løses av ditt betalte produkt/tjeneste.

Målet med en lead magnet er å etablere tillit med den potensielle kunden. Selv om en lead magnet ikke koster penger, krever det uansett at den potensielle kunden bruker litt av tiden sin til å laste ned/lese gjennom/gi kontaktinfoen sin til deg. En person som betaler med tiden sin her og nå, er mer sannsynlig å betale med pengene sine senere. Derfor må vi gi dem en høy ROI på lead magneten.

Det finnes tre hovedkategorier av lead magnets

  1. Lead magnets som avdekker et problem/stiller en diagnose: Gratis sjekker/undersøkelser, konsultasjoner osv. Hastighetstester av nettsteder, gratis tannsjekk, sjekk av løpeteknikk osv
  2. Gratis prøver: Prøv programmet gratis i 14 dager, test denne gratis smaksprøven osv
  3. Gratis trinn: Man gir ett gratis trinn, resten belastes for: Gratis kurs/kalkulator/maler som er det første av en serie trinn kunden til slutt skal gjennom

Lead magnets kan komme i en haug av ulike former

  1. Programvare
  2. Informasjon: Kurs, videoer, foredrag, leksjoner
  3. Tjenester: Du gjør arbeid gratis
  4. Fysiske produkter

Alex sine beste tips:

  • Test navnet, formen og pakketeringen på lead magneten, til du har spikret det. Test i annonser, gjør brukerundersøkelser, spør kundene dine, spør vennene dine.
  • Gjør det raskt og enkelt for kunden å ta i bruk/konsumere den.
  • Gi stor verdi: Gi bort hemmeligheter. Gjennomfør implementeringen, ha mer enn én verdifull ting. Folk vil dømme deg basert på dine gratis ting, ikke de tingene de ikke har kjøpt ennå.

Vil du ha flere tips som gjør livet ditt enklere rett i mailboksen? Send meg mailen din, så er du påmeldt nyhetsbrevet mitt ❤️

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Publisert